Resep Ayam Woku Kemangi yang Lezat Sekali

Ayam Oku Kemangi

Mencari ilham lagi Langkah mudah masak ayam kemangi oku, bangun dengan rasa yang unik?, cara memasak ayam kemangi oku, sedap Ramai orang sekeliling kita tercari-cari, mungkin anda salah seorang daripadanya. Orang ramai sudah terbiasa melihat maklumat tentang imej yang digunakan di Internet pada telefon bimbit. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan resepi Ayam Basil Oku yang sedap, tak susah pun, tak mudah juga. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya tidak begitu baik dan selalunya boleh menjadi sangat tidak selesa. Sebenarnya, Ayam Oku Kemangi yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh memenuhi selera anda.

Daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar hinggalah cara penyediaan dan penyajiannya, banyak perkara yang mempengaruhi rasa Ayam Oku Kemangi. Jika anda ingin membuat ayam sedap dengan selasih oku di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu teknik ini, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Di bawah adalah gambar Ayam Woku Kemanga yang boleh digunakan sebagai visualisasi

Berikut adalah beberapa cara mudah dan senang untuk membuat ayam dengan selasih oku. Anda boleh memasak Ayam Basil Oku dengan 23 jenis bahan dan 7 langkah pengeluaran. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Ini kali pertama saya memasak dan makan tulsi kerana saya tidak berapa suka baunya, tetapi hari ini semuanya berubah. I'm in love with sm kemangiii ❤ Resepi ni gabungan resepi masakan bercetak dari buku yang dah terjual, wow. Terima kasih @kummelisa @xanderskitchen. Anda sangat menginspirasi ❤

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Ayam Basil Oku:

  1. 6 ketul ayam
  2. Daun selasih secukup rasa
  3. rempah kecil
  4. 8 biji bawang
  5. 5 ulas bawang putih
  6. 5 keping lada
  7. 2 biji hazelnut (panggang pertama)
  8. 1 sudu besar serbuk kunyit
  9. 1 cm halia
  10. 2 biji tomato
  11. spesies lain
  12. 2 cm lengkuas dihiris
  13. 1 buah lemon dicincang
  14. 5 helai daun oren yang dikoyakkan
  15. 5 biji cili penuh
  16. 1 buah tomato potong
  17. Daun bawang cincang
  18. kerja
  19. garam:
  20. gula/pasir jawa
  21. dengan rasa
  22. 1 Di manakah pangkalannya?
  23. 3 sudu besar minyak sayuran

Cara memasak mata ayam dengan selasih

  1. Basuh ayam sehingga bersih. Masukkan sedikit jus lemon dan garam ke atas ayam. Ketepikan
  2. Blender/gelas untuk semua rempah kecil
  3. Goreng sehingga masala siap. Masukkan daun oren, serai, lengkuas. Kacau hingga naik bau
  4. Simpan ayam. Kacau hingga ayam bertukar warna. Masukkan air hingga ayam ditutup
  5. Masukkan gula, garam, rempah. Buat ujian rasa. Masak selama 15 minit dengan api perlahan
  6. Kemudian masukkan tomato cincang dan bawang besar. Tutup dan reneh selama 5 minit lagi, sehingga kuahnya sedikit pekat
  7. Kemudian masukkan semua daun selasih. Jalan sikit. dan mengedarkan. (Saya mempunyai daun selasih yang sangat layu kerana saya masih mengesyaki ia akan menjadi manis jika tidak dimasak cukup lama. Dan ia kelihatan lazat, mungkin lebih enak apabila ia masih hijau.)

Betapa sukarnya bagi mereka? Cara membuat Ayam Basil Uku Anda boleh membuatnya di rumah. Biarkan ia berguna dan menyeronokkan.

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.