Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam Woku Pedas Anti Gagal

Ayam berempah

Mencari resipi ayam kuali berempah unik yang mengelakkan nasib malang? Resipi ayam berempah nasib malang mungkin diminta oleh sesetengah orang di kawasan kejiranan kita sekarang, mungkin salah seorang daripada mereka, kawan saya. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit untuk mencari maklumat foto yang boleh dijadikan sumber inspirasi. Kali ini saya akan kongsikan kepada anda resepi cara membuat ayam kuali berempah dengan celupan yang tidak susah dan tidak mudah. Jika proses tidak dilakukan dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan umumnya tidak menyenangkan. Ayam kuali yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh merosakkan selera makan.

Banyak faktor mempengaruhi rasa ayam kuali berempah, dari jenis bahan, pemilihan bahan segar, proses dan persembahan. Jika anda ingin memasak ayam kuali yang lazat di mana sahaja anda berada, jangan risau kerana jika anda tahu kaedahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar ayam sup yang boleh anda jadikan idea.

Ayam Kuali Berempah boleh dihidangkan sehingga 5 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada diri sendiri dan orang tersayang.

Selain itu, masa yang diperlukan untuk memasak ayam berempah dalam kuali dianggarkan kira-kira 1 jam.

Baca Juga

Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom masak ayam berempah di rumah. Berpegang pada bahan-bahan mudah dan makanan ini akan membantu anda dan keluarga anda sihat. Anda boleh membuat ayam berempah menggunakan 15 bahan berbeza dan 6 langkah pengeluaran. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Berasal dari keluarga yang suka makan pedas, bergelar ibu dan isteri cuba memenuhi selera di rumah, akhirnya saya masak ayam berempah ala ami rica wok.

Bahan dan rempah yang digunakan untuk menyediakan ayam berempah:

  1. 1.5 Ayam
  2. 3 biji limau
  3. 5 tandan daun selasih
  4. 2 biji tomato ceri dipotong kepada 4 bahagian
  5. 3 batang serai
  6. Lengkuas 2 cm
  7. 15 gulung lada
  8. 20 biji lada merah
  9. 5 helai daun oren
  10. rasa yang hebat
  11. 10 biji bawang merah
  12. 5 ulas bawang putih
  13. Batang kunyit 2 bahagian
  14. 2 jari halia
  15. 5 biji kacang

Cara memasak ayam rebus dalam kuali

  1. Potong ayam kepada 12 bahagian, kupas dan goreng dalam jus oren yang diperah. Biarkan selama 30 minit supaya bau ikan hilang.
  2. Campurkan rempah dan semua lada bersama. Lembut sungguh
  3. Sediakan minyak keseluruhan untuk memasak dan memanaskan rempah. Apabila sudah panas, masukkan rempah ratus, daun limau, lengkuas, daun oren.
  4. Bila rempah dah masak, masukkan ayam, masukkan sedikit air dan masak hingga ayam empuk. Masukkan garam dan pati ayam. Semak rasa.
  5. Semak kesediaan ayam, masukkan daun selasih + tomato. Semak rasa. Jika terlalu masin, boleh tambah sedikit air. Rasa masin.
  6. Setelah ayam masak, ayam kuali menjadi pedas. Anda sedia melayan keluarga tersayang.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami berharap resipi ayam berempah mudah yang diterangkan di atas akan membantu anda menyediakan hidangan lazat untuk keluarga / rakan-rakan, serta menjadi sumber inspirasi dalam seni kulinari. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.