Resep Ayam Woku Kemangi, Lezat Sekali

Ayam Selasih Kuali

Masih ringkas, sedap dan unik Ayam Basil Woku? Orang ramai menggunakan internet pada gajet untuk memaparkan maklumat visual untuk meningkatkan kesedaran. Pada kali ini saya akan kongsikan tutorial cara membuat Woku Basil Ayam Anti-Fail supaya lebih susah dan senang. Dengan rawatan yang tidak betul, hasilnya memuaskan dan agak tidak menyenangkan. Malah, ayam selasih harus mempunyai rasa dan aroma yang manis.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi kualiti rasa ayam mangga, daripada jenis bahan, pemilihan bahan segar, hingga cara ia dipersembahkan dan dipersembahkan. Jangan risau jika anda ingin membuat basil ayam kuali yang lazat di mana-mana sahaja, kerana jika anda tahu resipinya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Berikut adalah contoh ayam selasih yang boleh anda jadikan contoh.

Jadi kali ini kami cuba membuat ayam selasih kuali di rumah. Ringkasnya, diet ini akan membantu anda dan keluarga anda sihat. Anda boleh memasak ayam Woku Basil menggunakan 20 bahan berbeza dan 5 langkah memasak. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Oleh kerana kehabisan ayam, mereka membawa ayam tempatan. Tinggal 1 paha dan 1 payudara. Dan vokal adalah sama baik.

Baca Juga

Woku Ayam Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk bekerja dengan selasih

  1. 2 paha ayam dan dada (2 ketul kecil)
  2. kapur
  3. selasih
  4. daun bawang
  5. Lada tanah
  6. Sup cendawan
  7. Gula merah/gula secukup rasa
  8. garam
  9. rempah yang baik;
  10. 5 mentol
  11. 3 kuintal bawang putih
  12. 4 lada benggala merah besar
  13. 8 biji Lada Kayen (secukup rasa)
  14. 2 biji hazelnut
  15. rempah tambahan;
  16. 2 helai daun limau
  17. 1 helai daun laut
  18. 1 batang serai (pecahkan)
  19. Halia Serua (Geprek)
  20. Lengkuas (Geprek)

Cara memasak ayam kuali dengan selasih

  1. Bersihkan ayam, masukkan lemon dan bersihkan semula.
  2. Sediakan rempah kisar (saya gaul) dan lebih banyak rempah
  3. Kemudian sapu rempah yang telah dikisar dengan baki rempah sehingga naik bau.
  4. Setelah rempah naik bau, masukkan ayam dan goreng hingga rempah sebati. Masukkan air rebusan cendawan, lada sulah, gula merah dan garam. Kemudian masukkan air secukupnya. Masak sehingga rempah meresap. Apabila rasa telah disesuaikan
  5. Setelah ayam mula masak, masukkan semua basil, bawang merah, dan lada cayenne kerana rempah mula pekat dan pekat. Bangunkan dia. Dan matikan dapur. Basil sedia untuk makan ayam dengan nasi panas.

Betapa betulnya mereka? Inilah cara membuat ayam kuali buatan sendiri dengan selasih. Perniagaan yang bagus!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.