Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam Woku Anti Gagal

ayam wuko

Masih mencari ilham cara membuat Ayam Wuko yang unik dan sedap? Resepi ayam wuko sedap ini kini digemari ramai oleh rakan-rakan di sekeliling kita, mungkin salah satunya. Ibu muda sudah biasa menggunakan internet pada telefon pintar mereka untuk memaparkan maklumat imej, contohnya. Dalam post kali ini, saya akan kongsikan panduan cara mudah membuat Ayam Woku yang sesuai untuk tidak terlalu keras tetapi tidak mudah dibuat. Jika anda tersilap, hasilnya akan membosankan dan anda cenderung untuk meremehkannya. Sedangkan Ayam Woku yang lazat pasti mempunyai aroma dan rasa yang mampu menggoda lidah kita.

Banyak perkara yang mempengaruhi kualiti rasa Ayam Woku, dari jenis bahan, pemilihan bahan segar, hingga cara penyampaian dan persembahan. Jangan risau jika anda ingin membuat Ayam Wokou yang lazat di rumah, kerana jika anda tahu helah ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar ayam wooco yang boleh anda jadikan idea.

Jadi, kali ini, jom cuba, jom buat Ayam Woku di rumah! Kekal dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat dalam membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat Ayam Woku menggunakan 18 jenis bahan dan 4 peringkat pengeluaran. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Baca Juga

Bahan dan Perasa Ayam Wuku:

  1. separuh ayam
  2. 1 tandan daun selasih
  3. rempah kisar
  4. 8-10 ulas bawang putih
  5. 4 ulas bawang putih
  6. 4 lada cayenne
  7. 6 biji cili merah kerinting
  8. 1 biji pecan
  9. Rempah-rempah utuh.
  10. 2 daun salam
  11. 2 batang limau
  12. 2 lapis lengkuas
  13. 2 kertas oren
  14. herba dan rempah
  15. gula
  16. garam
  17. air rebusan cendawan
  18. gula perang

Cara membuat ayam wuko

  1. Basuh ayam dan salut dengan jus lemon.
  2. Goreng sebentar ayam supaya tidak hancur selepas masak dan kotoran yang tinggal tidak hilang, kemudian toskan.
  3. Tumis rempah kisar dan rempah ratus hingga naik bau, kemudian masukkan ayam yang telah digoreng, masukkan 500 ml air, perasakan dengan gula, garam dan air rebusan cendawan dan biarkan airnya menyusut.
  4. Jika air mula kering, betulkan semula. Setelah siap, masukkan daun selasih dan kacau hingga daun layu, kemudian tutup api dan hidangkan.

Bagaimana itu? bacaan mudah? Inilah cara memasak Woku Ayam yang boleh anda lakukan di rumah. Semoga berjaya dan dirahmati Allah.

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.