Langkah Mudah untuk Membuat Woku Ayam Kampung Ala Rumah Kami yang Lezat
Masih mencari inspirasi tentang betapa mudahnya membuat penggoreng ayam buatan sendiri yang akan menggoda lidah anda yang unik? Resipi penggoreng udara desa buatan sendiri kami yang akan membuatkan anda berasa sejuk sedang mencari rakan di sekeliling kami, anda boleh menjadi salah seorang daripada mereka. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk memaparkan maklumat tentang imej dan menggunakannya sebagai idea. Kali ini saya akan kongsikan tunjuk ajar cara menghidangkan Oku Kampung Ayam Ala Rumah Kami Anti Fail dengan cara yang mudah supaya tidak terlalu susah untuk menyediakannya, tetapi tidak juga mudah. Jika anda mendekati subjek secara salah, hasilnya akan menyenangkan dan biasanya tidak menyenangkan. Sedangkan Rumah Kampung Ayam Oko yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.
Kualiti rasa Oku Kampung Ayam Rumah Kami banyak yang perlu dilakukan, pertama daripada jenis bahan, kemudian daripada memilih bahan yang paling segar hinggalah cara ia diproses dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat ayam kampung oku ala rumah kami yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah ini adalah gambar berkaitan Woku Ayam Kampung Ala Rumah Kami yang boleh anda jadikan idea
Jumlah hidangan untuk waku ayam kampung ala kerja rumah kami ialah 4 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada diri sendiri dan orang tersayang.
Juga, anggaran masa penyediaan untuk Oku Ayam Kampung Ala Rumah Kami adalah kira-kira 45 minit.
Baca Juga
Berikut adalah beberapa petua dan petua praktikal untuk menyediakan Ayam Wak Kampung buatan sendiri untuk dimasak. Anda boleh membuat Oku Ayam Kampung Ala Rumah Kami menggunakan 19 bahan dan 15 peringkat pembuatan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Tiba-tiba teringin nak buat kuali. Akhirnya, persembahan. Walaupun anda memasak tanpa kuali atau kuali, anda hanya perlu menggunakan kuali biasa. Sedap, celup, rasa macam nambul. Ini resepi Chef Jonah, sudah tentu saya dah tweak sikit. Saya tidak menggunakan bawang. Saya rasa bawang hijau tak perlu sangat sebab banyak lagi rempah ratus dari daun segar, daun pandan, daun kunyit, daun salmon, daun limau dan daun tulsi. Tak salah pun, sedap, sedap, semua orang makan. Cobain Mom #OK #OKAYAMKAMPUNG #pejuanggoldenapron3 #downkemangy
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat penggoreng udara rumah kampung:
- 1 kampung ayam yang sangat kecil
- 23-25 ​​biji cili merah
- 10-15 biji cili
- 10-12 ulas bawang merah
- 7-8 ulas bawang putih
- 4 biji kenari
- Kepingan sederhana halia
- 3-4 biji lemon
- Kuning 1.5 keping
- Ikat 3-4 helai daun pandan segar
- 1-2 helai daun kuning segar, jika cukup besar
- 3-5 helai daun salam segar
- 3-5 helai daun oren segar
- 1 tandan daun selasih segar
- 2 biji tomato
- 1 sudu besar garam halus
- 1 sudu besar serbuk rebusan ayam
- 1 sudu besar gula pasir
- 1 sudu kecil lada tanah
Cara Membuat Kuali Ayam Kampung di Rumah
- Sediakan bahan-bahan
- Kupas dan cuci isi ayam menjadi kepingan. Gosok dengan jus lemon dan ketepikan.
- Bersihkan dan bersihkan masala. Pala, halia, kunyit, dan lemon terlebih dahulu dibakar untuk memberikan rasa mereka.
- Kisar cili, bawang merah, bawang putih, hazelnut, halia, dan kunyit yang dibakar sebelum ini.
- Kupas daun pandan, daun kunyit, daun salam, daun oren dan daun tulsi. hirisan lemon Potong tomato menjadi kepingan
- Tumis bahan rempah hingga masak sepenuhnya. Masukkan lemon
- Masukkan daun pandan, daun kunyit, kemudian daun salam dan daun oren. cara bergerak
- Kacau dan goreng sehingga daun layu dan rempah menjadi lebih wangi.
- Masukkan kepingan ayam sedikit demi sedikit dengan tangan supaya air masak tidak habis.
- Teruskan menggoreng sehingga ayam habis. Kemudian masukkan kira-kira 2 cawan air mendidih.
- Kacau dan tunggu sehingga mendidih. Kemudian tutup kuali dengan tudung dan masak mengikut kaedah NCC (rebus selama 5 minit, rebus selama 30 minit, kemudian masak selama 7 minit lagi).
- Apabila sudah siap, tutup api dan buka tutup kuali, ayam akan menjadi lembut dan perasa akan cukup kaya. Anda boleh menambah kira-kira segelas air mendidih. Tunggu sehingga mendidih lagi, kemudian masukkan garam, lada sulah, serbuk bouillon dan gula pasir. cara bergerak
- Kacau dan kemudian masukkan hirisan tomato dan perasakan secukup rasa.
- Matikan dapur. Masukkan daun selasih. Sebaliknya, apa itu?
- Hidang saja, makan dengan nasi panas-panas, memang sedap. Selamat mencuba.
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami tawarkan di sini. Kami berharap Oku Ayam Kampung Ala Rumah yang diterangkan di atas dapat membantu anda mencipta hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda serta idea jualan makanan. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!