Resep Ayam Woku Kemangi, Enak
Nggolek inspirasi Carane gampang nggawe stir fry basil pitik unik karo proteksi tusukan, Carane gampang kanggo tumis pitik kemangi pitik pitik, tenan banget sedhep, akeh kanca-kanca ing kita looking saiki, mbok menawa salah siji saka iku kanca. Wong wis biasa nggunakake internet ing gadget kanggo nampilake informasi gambar kanggo pemahaman. Posted Kali iki aku bakal nuduhake langkah-langkah carane nggawe resep woku ayam jamu kemangi sing aman kanggo nggawe ora angel nanging uga ora gampang. Yen ora diolah kanthi bener, asile bakal ora enak lan ora enak. Sanadyan Ayam Woku Kemangi sing enak kuwi kudune ambune lan rasane sing bisa gawe napsu.
Sawetara faktor sing mengaruhi rasa ayam woku kemangi, wiwit saka jinis bahan, pilihan bahan seger, nganti cara nyiyapake lan disedhiyakake. Aja kuwatir yen sampeyan pengin nggawe Wok Basil sing enak ing endi wae, amarga yen sampeyan wis ngerti trik kasebut, panganan iki bisa dadi suguhan. Salajengipun foto Ayam Voku Kemangi ingkang saged dados inspirasi.
Kene sawetara tips lan trik praktis kanggo nggawe wajan jamu kemangi pitik siap-digawe. Sampeyan bisa masak Chicken Basil Woku kanthi 18 jinis bahan lan 3 tingkat masak. Punika langkah-langkah masak.
Baca Juga
Bahan lan rempah-rempah sing dibutuhake kanggo masak basil ing wajan:
- bahan:
- 1/2 ekor ayam/ayam bayi (iris sesuai selera)
- 2 ikat kemangi, godhong suwèk
- 5 godhong jeruk purut, diiris alus
- 2 batang bawang, disigar kasar
- 2 godhong pandan, disigar kasar
- 1 lembar godhong kunir, diiris alus
- 2 batang suket lemon, nyebar ing ndhuwur
- 1 tomat, disigar kasar
- 1 linglang, njupuk banyu
- Cukup uyah, gula lan lenga sayur-sayuran
- Rempah-rempah mentahan:
- 7 bal
- 4 siung bawang putih
- 8 mrico abang kriting
- 10 cabe rawit abang lan ijo (opsional)
- 1 ngirit potong
- 1 cm kunyit
Langkah-langkah masak wajan ayam kemangi
- Wisuh pitik. Drizzle karo jus lemon, supaya ngadeg kanggo + - 10 menit. Cuci maneh nganti resik lan sisihake.
- Tambah bumbu kasar lan tumis nganti wangi, tambahake godhong jeruk, godhong pandan, godhong kunir lan serai. Aduk rata lan tambahake pitik, bumbui karo uyah lan gula, aduk nganti owah-owahan warna, tuangake banyu + - 1-2 gelas, tutup lan aduk sok-sok supaya banyu bisa mili.
- Yen pitik wis mateng, tambahake irisan tomat, bawang bombay lan godhong kemangi, aduk nganti alus banjur atur rasa. Yen wis rampung, mateni geni lan wis rampung.
Matur nuwun kanggo nggunakake resep sing tim kita nuduhake kene. Muga-muga resep sederhana Ayam Woku Kemangi ing ndhuwur bisa mbantu sampeyan nyiyapake jajanan sing enak kanggo kulawarga / kanca utawa menehi inspirasi kanggo sampeyan sing pengin miwiti bisnis kuliner. Muga-muga sampeyan bisa migunani lan seneng!