Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam Woku Kemangi Pedas, Lezat Sekali
Adakah anda sedang mencari resipi ayam Woku dengan selasih pedas, inspirasi untuk selera makan yang luar biasa unik? Resepi ayam oku berlauk selasih yang sedap diminati oleh orang sekeliling kita sekarang, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu muda sudah biasa menggunakan internet pada peranti untuk mencari maklumat visual untuk inspirasi. Okay, kali ini saya akan kongsikan dengan anda cara memasak Perfect Chicken Eye dengan selasih pedas dengan cara yang mudah dan tidak rumit dan tidak mudah. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya akan menjadi ringan dan pada dasarnya tidak menyenangkan. Malah, ayam berempah yang lazat dengan selasih harus mempunyai rasa dan rasa yang boleh memenuhi selera anda.
Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa ayam pedas basil voku: jenis bahan, pilihan bahan segar, cara memasak dan menghidang. Jika anda ingin memasak mata ayam yang lazat dengan selasih dan rempah ratus di rumah, anda tidak perlu risau kerana jika anda sudah tahu tekniknya, hidangan ini boleh dijadikan hidangan istimewa. Di bawah adalah imej mata ayam dengan selasih pedas yang boleh anda gunakan sebagai idea.
Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk memasak ayam dengan selasih Voku pedas ialah 1 hidangan. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk diberikan kepada diri sendiri dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk memasak mata ayam dengan selasih pedas dianggarkan kira-kira 30 minit.
Baca Juga
Di bawah adalah beberapa petua dan teknik praktikal untuk memasak mata ayam dengan selasih pedas, yang sedia untuk dimasak. Anda boleh memasak mata ayam berempah dengan selasih menggunakan 19 bahan dan 4 langkah memasak. Begini cara memasaknya.
Ibu suka memasak. Langgan ig @ ersacaa untuk berkongsi resepi yang lebih lengkap.
Bahan dan rempah untuk memasak ayam berempah dengan mata selasih:
- 1 ekor ayam
- Rempah-rempah yang sedap
- 6 lampu
- 4 ulas bawang putih
- 11 biji lada merah
- 3 biji lada merah kerinting
- 3 biji kacang
- 1 hirisan halia
- 1 keping kunyit
- Rempah tambahan
- 3 helai daun oren
- 2 daun salam
- 1 bahagian Kalgan
- 2 batang limau
- perasa
- 1 sudu teh garam
- 2 sudu besar gula
- 1 xq serbuk sup
- 1 tandan selasih
Langkah-langkah memasak mata ayam dengan selasih pedas
- Siram air dan kembangkan ayam di bawah tempurung. Kemudian goreng sehingga hampir separuh penuh
- Pengisar rempah yang baik. Kemudian masukkan rempah tambahan. Goreng dengan api perlahan hingga kekuningan.
- Masukkan air pada separuh kuali. Masukkan ayam goreng tadi. Masak hingga air masuk ke dalam ayam.
- Masukkan rempah (garam, gula dan serbuk sup) dan susun secukup rasa. Bila rasa dah sedap, masukkan daun selasih. Sedia untuk dihidangkan Chicken eye dengan basil pedas.
Adakah awak? bukankah mudah? Di sini anda boleh memasak mata ayam berempah dengan selasih yang boleh anda masak di rumah. Semoga berjaya!