Bagaimana Menyiapkan Ayam woku kemangi yang Lezat Sekali

ayam dengan mata selasih

Saya sedang mencari inspirasi. Cara membuat mata ayam yang unik dengan selasih, yang boleh anda nikmati dalam bahasa yang unik. Langkah-langkah mudah membuat ayam dengan selasih yang kini dicari orang sekeliling, mungkin salah seorang daripadanya adalah kawan saya. Networkers sudah biasa menggunakan maklumat imej pada telefon pintar mereka sebagai contoh. : Kali ini saya akan mengajar anda cara memasak mata ayam dengan selasih untuk mengalirkan air liur, memasak tidak begitu mudah, tetapi tidak mudah. Jika dilakukan salah, hasilnya tidak akan baik Ö‡ boleh menjadi sangat tidak menyenangkan. Malah mata ayam dengan selasih harus mempunyai aroma dan rasa yang menyelerakan.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa ayam dengan selasih, dari jenis bahan, dari pemilihan bahan segar hingga pemprosesan Ö‡ persembahan. Jangan risau jika anda ingin membuat mata ayam yang lazat dengan selasih di rumah, kerana jika anda mengetahui helah ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang unik. Di bawah adalah foto mata ayam dengan selasih yang boleh anda gunakan sebagai contoh.

Berikut adalah beberapa cara praktikal yang mudah untuk memasak mata ayam dengan selasih. Mata ayam dengan selasih boleh disediakan menggunakan 15 bahan, disediakan dalam 4 peringkat. Berikut adalah peringkat penyediaan.

Buat saya lapar..nak lagi banyak..mudah

Baca Juga

Bahan-bahan Ö‡ rempah yang diperlukan untuk memasak ayam dengan selasih.

  1. 1/2 ekor ayam
  2. rempah kisar
  3. 8 lada cayenne satan (boleh tambah panas)
  4. 5 biji lada merah
  5. 4 mentol
  6. 2 ulas bawang putih
  7. 2 cm halia
  8. 2 cm kunyit
  9. lilin pusingan ke-2
  10. Tuan panda, salami, tuan basil
  11. tomato cincang
  12. Potong hirisan cayenne
  13. Gula, garam, air rebusan cendawan / angkat
  14. minyak sayuran
  15. Rasa air

Langkah-langkah memasak mata ayam dengan selasih

  1. Basuh ayam Ö‡ goreng 1/2 siap
  2. Tumis rempah kisar, kemudian goreng dalam minyak mendidih, masukkan panda masters, laurel masters...masukkan air, garam, gula, perasa.
  3. Masukkan ayam, kacau, kacau hingga ayam empuk
  4. Masukkan selasih, tomato, cili ketul...masak...sedia untuk dimakan...jangan lupa sesuaikan rasa.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang ditunjukkan oleh pasukan kami di sini. Kami berharap ayam mudah di mata selasih akan membantu anda untuk menyediakan hidangan lazat untuk keluarga / rakan-rakan atau menjadi inspirasi dalam perniagaan masakan. Ujian yang berjaya.

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.