Resep Ayam Woku Hot, Lezat Sekali

Mata ayam panas

Mencari idea unik untuk resipi mata ayam panas terhadap kegagalan? Rakan-rakan di sekeliling kita sedang mencari resipi mata ayam untuk hidangan panas dan tidak berjaya, dan mungkin salah seorang daripada mereka akan menjadi kawan. Orang ramai menggunakan Internet pada telefon pintar mereka untuk melihat maklumat tentang foto sebagai inspirasi. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah memasak. Jika ditadbir dengan tidak betul, hasilnya akan menjadi tawar malah tawar. Malah, ayam Wuko berempah yang lazat harus mempunyai rasa dan rasa yang mampu membangkitkan selera.

Kualiti Woku Hot Chicken dipengaruhi oleh banyak perkara, daripada jenis bahan dan pilihan bahan-bahan segar sehinggalah kepada cara memasak dan menghidangkannya. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin memasak Woku Hot Chicken, anda tidak perlu risau, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Ini adalah gambar Wukoo's Hot Chicken yang boleh anda jadikan contoh.

Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom masak ayam panas sendiri di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh membantu dalam mengekalkan tubuh yang sihat. Anda boleh memasak ayam wokou panas menggunakan 16 jenis bahan dan 2 peringkat pengeluaran. Begini cara memasaknya.

Ayam masak apa saja, kali ni nak masak mata ayam, tapi versi pedas, sebab kalau tak pedas, tak pekat sangat, jom tengok resepi.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus mata ayam panas:

  1. 1/2 paun ayam (dada, periuk kecil)
  2. 1 tandan daun selasih
  3. 3 paun daun limau
  4. 1 btg magnolia gbrick
  5. 1 sudu besar tomato (hidangan kotak)
  6. Jus cendawan dan garam sudah memadai
  7. gemuk
  8. cuaca
  9. Rempah yang sangat baik:
  10. 7 biji bawang
  11. 5 ulas bawang putih
  12. 2 cm halia
  13. 3 biji hazelnut
  14. 1/2 sudu kecil serbuk kunyit
  15. 2 lada merah besar
  16. 20 lada panas, pandangan mata burung

Langkah-langkah menyediakan mata ayam panas

  1. Ayam dikupas kulit dan rebus hingga masak, keluarkan kuahnya, jangan buang
  2. Panaskan minyak, tumis rempah hingga naik bau, kemudian masukkan ayam dan gaul hingga sebati dengan rempah, kemudian masukkan air rebusan -/+ 200 ml garam, gaul air rebusan cendawan hingga sebati, masak hingga air pekat, barulah pekat air. . Masukkan tomato dan daun selasih, gaul dan didihkan seketika.Dan kami bawa

Bagaimana? Ia mudah, bukan? Inilah cara membuat mata ayam panas di rumah. Semoga berjaya dan menyeronokkan!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.