Resep 4. Ayam Woku Kemangi, Lezat
Sampeyan nggoleki inspirasi. Resep 4. Pitik enak unik karo jamu kemangi ain. Wong wis biasa nggunakake internet nganggo ponsel kanggo entuk informasi visual sing bisa digunakake minangka ide. Ö‡ Ing kali iki aku bakal nuduhake pandhuan carane masak langkah-langkah persiapan sing sederhana 4. Kemangi Chicken Eye lan kosok balene ora angel banget, nanging angel. Yen ditindakake kanthi ora bener, asile ora bakal kepenak - biasane ora nyenengake. Nyatane, 4. Pitik kemangi sing enak mesthine nduweni rasa sing bisa gawe napsu.
Kathah bab ingkang ndadosaken rasa kemangi Ayam Al-Ain sakedhik, kawiwitan saking jinis bahanipun, salajengipun saking pamilihing bahan ingkang paling seger ngantos cara dipunolah saha dipunsajiaken. Aja kuwatir yen sampeyan pengin masak 4. Pitik kemangi pancen enak ing ngendi wae, amarga yen sampeyan wis ngerti trik kasebut, panganan iki bisa dadi masakan khusus. Ing ngisor iki kira-kira 4. Gambar jaman Fuku Kimanji sing bisa digunakake minangka konsep.
Nah, ayo nyoba masak wektu iki 4. Ayam kemangi ditunjuk kanggo sampeyan ing omah. Supaya bahan-bahane tetep prasaja, sajian iki bisa migunani kanggo njaga kesehatan awak. Sampeyan bisa nggawe 4 pitik kemangi kanthi 19 bahan nggunakake 8 langkah masak. Ing ngisor iki langkah-langkah persiapan.
Baca Juga
Bahan Ö‡ Rempah-rempah sing digunakake ing produksi 4. Pitik karo jamu Basil Al Ain.
- 500 gram pitik
- 1 ikat godhong basil (iris)
- 1 Divisi Galanga (Distribusi)
- 1 batang serai (kanggo pelumas)
- 2 godhong salam
- 1 tomat (potong 4 bagean)
- 1 bawang atos
- 1/2 lemon
- gula abang kanggo rasa
- Kanggo rasa (uyah, bubuk saus, bubuk mrico)
- ngicipi banyu
- bumbu ungkep
- 6 siung bawang
- 4 siung bawang putih
- 2 ons kunir
- 1 tuwung jahe
- 7 mrico abang kriting (kanggo rasa)
- 3 mrico abang (kanggo rasa)
- 2 kemiri
Carane masak 4. Mripat pitik kemangi
- Masak ayam sing wis dikumbah 10 menit/ nganti mateng)
- Tumis bumbu halus, tambahkan magnolia, lengkuas dan lard. Goreng nganti wangi.
- Tambah pitik masak.
- nambah banyu.
- Tambah gula lan rempah-rempah (nambahake yen banyu rada godhok). Nyampur kanthi becik banjur koreksi rasa.
- Goreng ayam ing medium panas lan supaya bumbu marinate.
- Nalika banyu wiwit mudhun, nambah bawang, tomat, basil lan zest lemon. Masak sedhela nganti godhong kemangi layu (tambah jus lemon ing pungkasan masak supaya ora godhok suwe, amarga bisa dadi rada pait).
- ngawula.
Komentar: Gampang, ta? Mangkene carane masak 4. Mripat pitik karo pitik kemangi, bisa digawe ing omah. Muga-muga mbantu: Fun.