Langkah Mudah untuk Membuat Ayam woku Anti Gagal

ayam wuko

Resipi Woku Ayam Sedap Mencari beberapa idea hebat? Sesetengah orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda, sedang mencari cara mudah untuk menyediakan Wuku Ayam yang lazat. Ibu muda pernah menggunakan peranti Internet untuk menggunakan maklumat imej sebagai maklumat. Baiklah kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat hari Woku dengan mudah. Ia sangat sukar dan mudah untuk menyediakan untuk kelaparan. Jika anda salah, hasilnya tidak akan baik dan boleh menjadi sangat tidak selesa. Malah, ayam Wuko yang lazat harus mempunyai rasa dan rasa yang menyelerakan.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti rasa ayam Wuko, bermula dengan jenis bahan, pilihan bahan segar, dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat ayam Wokou yang lazat di mana-mana sahaja, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar ayam woku untuk mendapatkan idea.

Berikut adalah beberapa petua dan petua yang berguna untuk menyediakan woku ayam. Anda boleh memasak wuko ayam dengan 20 bahan dan 3 langkah. Di sini anda akan belajar cara menyediakan hidangan.

Chicken Woconia Puan Kummelissa di ig. Cubalah menu puan, iftar dan sahur 😍 #Ramadan

Baca Juga

Bahan-bahan dan Rempah-rempah untuk Ayam Wokou:

  1. 1/2 kilo ayam
  2. Rempah halus:
  3. 8 bawang bir
  4. 4 ulas bawang putih
  5. 4 pcs lada panas kerinting
  6. 2 jam
  7. 1 cawan kunyit
  8. 1 hirisan halia
  9. Jenis tambahan:
  10. 1 tomato British, dihiris
  11. 2 biji bawang besar (dihiris)
  12. 10 keping coon merah
  13. 5 helai daun limau
  14. Seikat 2 helai daun selasih
  15. 2 batang limau
  16. Bekalan serbuk yang mencukupi
  17. Serbuk lada secukup rasa
  18. garam secukup rasa
  19. Minyak secukupnya untuk menggoreng
  20. unit 150 ml

Langkah-langkah memanggang ayam

  1. Cincang halus semua rempah dan tumis hingga lembut dan naik bau. Masukkan ayam, air, serbuk sup, lada sulah, garam, serai, dan daun limau. Reneh crepe dengan api perlahan selama 15 minit.
  2. Bergerak dari semasa ke semasa. Masukkan tomato dadu, kembang kol merah, dan saderi. Tunggu lagi 15 minit. Masukkan daun selasih dan goreng seketika. untuk berkongsi.
  3. selamat peperiksaan

seperti? Ia mudah, bukan? Inilah cara membuat ayam goreng di rumah. Jadikan ia berguna dan menyeronokkan!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.