Langkah Mudah untuk Membuat Ayam Woku, Lezat

Ayam Voku

Adakah ini masih resipi mata ayam yang unik, sedap? Resepi mata ayam memang sedap, kali ni cari orang sekeliling, mungkin salah seorang kawan mereka. Pengguna internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat imej yang boleh dijadikan idea. dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara memperkenalkan langkah-langkah mudah masak mata ayam yang sedap supaya betul-betul berat dan mudah. Jika dikendalikan dengan tidak betul, hasilnya akan membosankan dan bahkan tidak menyenangkan. Malah, mata ayam yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera kita.

Rasa mata ayam banyak dipengaruhi terlebih dahulu oleh jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, serta cara penyediaan dan penghidangan. Jika anda ingin memasak mata ayam yang lazat di rumah, anda tidak perlu risau, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Kemudian ada gambar berkaitan mata ayam yang boleh anda jadikan inspirasi.

Nah, kali ini, mari kita mencubanya, kami akan membuat mata ayam anda sendiri di rumah. Mudah sahaja, hidangan ini mungkin diperlukan untuk mengekalkan kesihatan badan anda dalam keluarga. Anda boleh memasak mata ayam dengan 21 bahan dan 6 langkah memasak. Ini adalah peringkat-peringkat memasak.

Saya keluar dari rumah. Tapi pagi-pagi Pengien memang makan chicken eye. Akhirnya, buat sendiri.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah yang digunakan untuk memasak Chicken Eye:

  1. Bahan utama:
  2. 1/2 ekor ayam
  3. 1 tandan selasih
  4. 1 tomato sederhana (potong kecil)
  5. mentega untuk menggoreng
  6. 10 lada cayenne hijau keseluruhan
  7. air secukup rasa
  8. Merebus serbuk dengan segera
  9. gula
  10. garam
  11. Sedap
  12. 1 zucchini ditumbuk serai
  13. 4 helai daun oren
  14. Cari rempah ratus:
  15. 8 mentol
  16. 2 ulas bawang putih
  17. 8 biji lada merah (secukup rasa)
  18. 1 biji hazelnut
  19. 2 cm jimat
  20. kunyit secukupnya (saya guna serbuk kunyit)
  21. 1/2 sudu kecil lada sulah (secukup rasa)

Langkah-langkah memasak mata ayam

  1. Bersihkan dan asingkan ayam. Cincang halus rempah.
  2. Tumis rempah kecil dalam minyak hingga naik bau dan perahan, kemudian masukkan limau nipis dan daun oren.
  3. Kacau sedikit, kemudian masukkan ayam dan kacau sehingga ayam bertukar warna.
  4. Masukkan air (jangan tambah terlalu banyak kerana ayam juga akan beri air), gula, garam, rempah ratus dan serbuk sup segera.
  5. + - Masak selama 5 minit, kemudian masukkan tomato cincang halus, lada hijau keseluruhan. Semak rasa dan masak selama + - 10 minit.
  6. Akhir sekali masukkan basil dan gaul rata lagi. Apabila selasih mula kering sedikit dan air berkurangan sedikit, kuali ayam sedia untuk dihidangkan.

Bagaimana mereka? Bukankah mudah? Inilah cara memasak mata ayam, yang boleh dimasak di rumah. Selamat mencuba!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.