Resep Ayam Woku/Kemangi pedas Anti Gagal

Ayam Woku / Kemangi pedas

Nggolek ide Ayam Woku / kemangi pedhes sing unik? Langkah-langkah masak Ayam Woku/Basil Pedas kali ini enak banget, banyak pengguna di sekitar kita yang mencari, mungkin salah satunya. Wong wis biasa nggunakake Internet ing ponsel kanggo entuk informasi babagan gambar sing bisa digunakake minangka ide. Posted Kali iki aku bakal nuduhake pandhuan carane masak langkah-langkah prasaja kanggo nggawe woku / pitik kemangi pedhes, pancen angel lan gampang digawe. Yen diolah kanthi ora bener, asile bakal ora kepenak lan malah enak. Nyatane, Ayam Woku/Basil Pedhes sing enak kudu duwe aroma lan rasa sing bakal nggawe napsu.

Kathah bab ingkang ndadosaken kualitas rasa Woku/Kemangi Ayam Pedas, wiwit saking jinis bahan, pilihan bahan ingkang seger, ngantos cara nyiapake lan nyiyapake. Aja kuwatir yen sampeyan pengin nggawe woku / pitik kemangi sing enak ing ngendi wae, amarga yen sampeyan wis ngerti trik iki, panganan iki bisa dadi suguhan khusus. Ing ngisor iki minangka gambar Woku Ayam / Basil pedhes kanggo sampeyan.

Jumlah porsi kanggo nyiyapake Woku Pedhes karo Pitik lan Basil yaiku 8 porsi. Dadi manawa bagean iki cukup kanggo sampeyan lan wong sing ditresnani.

Nah kali ini kita coba, ayo, bikin ayam woku/kemangi pedas sendiri di rumah! Kanthi prasaja bahan-bahan kasebut, panganan iki bisa mbantu njaga kesehatan awak. Sampeyan bisa masak Ayam Pedhes / Basil Woku kanthi 24 jinis bahan lan 5 level masak. Carane nyiyapake sajian.

Baca Juga

Resep iki gampang banget lan mesthi kabeh wong bisa nggawe, panganan iki uga sehat amarga ora ana santen, mangan sega panas luwih enak 🤤👌 seneng nyoba #resepmasakanbaruku

Bahan lan bumbu sing dibutuhake kanggo nyiyapake Woku Ayam / Basil pedhes:

  1. Bahan utama
  2. 1 kg ayam/wajan
  3. 1 set tongkat (kanggo masak)
  4. 3 godhong jeruk (kanggo masak)
  5. 1 potong jahe (kanggo masak)
  6. 500 ml banyu (kanggo nggodhok)
  7. rempah-rempah alus
  8. 8 bawang abang
  9. 4 cengkeh saka papak
  10. 15 mrico (kanggo rasa)
  11. 4 mrico abang gedhe (kanggo rasa)
  12. 3 kemiri (Sangrai Dlu)
  13. 1 iris kunyit (panggang)
  14. Rempah-rempah wis rusak
  15. 1 tuwung jahe
  16. 1 lengkuas
  17. 2 bar minangka standar
  18. 3 godhong salam
  19. 5 godhong jeruk
  20. 1/2 sendhok teh uyah
  21. 1/2 sendok teh gula
  22. 1 wangi
  23. 1 Godhong kemangi diikat
  24. Minyak goreng kanggo nggoreng

Carane nggawe Basil / Woku Chicken pedhes

  1. Pitik dikumbah nganti resik, banjur dimasak nganggo bumbu masak (jahe, kemiri, godhong jeruk).
  2. Banjur goreng nganti coklat, ora garing banget
  3. Siapke bumbu sing alus, banjur bumbu huska, cobek batu disaring amarga isih nduweni tekstur sing kasar lan rasane luwih enak, ujare wong-wong kuna.
  4. Sawisé iku, tumis nganti wangi, banjur ditambahi bumbu geprek, banjur ditambahi turahan banyu sing digodhog nganti nggodhok, banjur dilebokaké pitik lan ditambahi (gula, uyah, bumbu).
  5. Sawise banyu nggodhok, atur rasa banjur ditambahake godhong kemangi kanggo mateni geni, siap dihidangkan.

Matur nuwun kanggo maca resep sing dikirim dening tim kita ing kene. Muga-muga pitik Woku/Basil Gampang ing ndhuwur bakal mbantu sampeyan nggawe masakan sing menarik kanggo kulawarga / kanca utawa inspirasi bisnis masak. Pengalaman apik!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.