Resep Ayam woku kemangi, Enak
Nggolek inspirasi babagan carane nggawe Panci Ayam Basil sing unik lan enak? Akhir-akhir iki akeh kanca-kanca sing njaluk resep ayam goreng sing enak, mbok menawa sampeyan salah sijine. wong wis digunakake kanggo nggunakake internet ing ponsel kanggo ndeleng informasi bab gambar contone. Inggih, ing kali iki aku bakal nuduhake pandhuan babagan cara visualisasi carane nggawe pitik wajan kemangi sing sampurna dadi angel lan gampang dimasak. Yen diproses kanthi ora bener, asile bakal ora nyenengake lan, minangka aturan, ora nyenengake. Nyatane, pitik wajan sing enak karo kemangi kudu duwe aroma lan rasa sing bakal nggawe napsu.
Ana sawetara bab sing mengaruhi rasa saka pitik kemangi wajan, pisanan jinis bahan, banjur pilihan saka bahan seger, cara pangolahan lan sajian. Aja kuwatir yen sampeyan pengin nggawe pitik geprek sing enak ing omah, amarga yen sampeyan wis ngerti carane nggawe, panganan iki bisa dadi suguhan sing istimewa banget. Ing ngisor iki foto pitik wajan karo kemangi sing bisa digunakake minangka conto.
Ing ngisor iki sawetara tips lan trik sing migunani kanggo nggawe pitik wajan nganggo basil. Sampeyan bisa nggawe pitik kemangi kanthi 14 bahan lan 5 langkah masak. Mangkene carane nyiyapake sajian.
Nggunakake kemangi sing dipanen, sing menang ora suwe menyang pitik wajan rasa basil.
Baca Juga
Bahan lan rempah-rempah sing digunakake kanggo nggawe Ayam Basil:
- 1 kg pitik
- cukup basil
- Rempah-rempah sing apik banget. (Aku mixer)
- 150 gram cabe abang
- 8 siung bawang merah
- 4 siung bawang putih
- 10 kacang kemiri
- 2 potong kunir
- sawetara jahe
- sawetara galangal
- Bahan sobek.
- 5 godhong jeruk
- 2 batang sereh
- 5 lampung
Langkah-langkah nyiyapake ayam wajan karo kemangi
- Potong fillet pitik, cuci lan goreng nganti setengah mateng.
- Tumis bumbu sing wis digiling (ing blender) kanthi lenga sing cukup, nalika wangi, lan ing tengah masak, tambahake godhong jeruk purut sing disigar lan suket lemon.
- Yen bumbu wis mateng, tambahake pitik lan aduk rata, tambahake banyu sethithik, tambahake uyah lan bumbu secukupnya, tutup wajan nganti banyune nyerep lan bumbune nyerep.
- Yen kabeh wis mateng lan bisa dirasakake, tambahake bawang bombay lan godhong kemangi, aduk rata, metu saka oven lan siap dipangan.
- Coba
Piye kabare? Ora gampang, iki carane nggawe pitik wajan nganggo kemangi sing bisa digawe ing omah. Good luck lan seneng-seneng!