Resep Ayam Woku Kemangi, Enak

Kimangi Wok Days

Ing panelusuran inspirasi. Carane nggawe pitik kemangi sing unik ing wajan tanpa perlindungan gagal?, Carane nggawe pitik kemangi ing wajan kanthi gampang, enak tenan, akeh kanca ing sekitar kita saiki, bisa uga salah sijine kanca. Wong wis biasa nggunakake internet ing gadget kanggo ndeleng gambar supaya ngerti. Posted kali iki, aku bakal nuduhake langkah-langkah carane nggawe Basil Chicken Woku saka Resep Anti Gagal supaya ora rumit nanging uga ora gampang. Ing kasus perawatan sing ora bener, asil bakal seger lan ora enak. Istimewanya, Ayam Woku Kemangi yang enak itu pasti memiliki aroma dan rasa yang menggugah selera.

Akeh faktor sing mengaruhi rasa Ayam Wuko Kimanji, saka jinis bahan nganti pilihan bahan seger lan cara nyiyapake lan disedhiyakake. Aja kuwatir yen sampeyan pengin nggawe penggorengan ayam kemangi sing enak iki ing ngendi wae, amarga yen sampeyan wis ngerti trik, panganan iki bisa dadi suguhan. Ing ngisor iki ana foto Ayam Wuku Kimanga sing bisa dadi inspirasi.

Ing ngisor iki sawetara tips lan trik praktis kanggo nggawe Wooko Basil Chicken. Sampeyan bisa nggawe Basil Chicken Woko saka 18 jinis bahan lan 3 langkah masak. Ing ngisor iki langkah-langkah persiapan.

Baca Juga

Bahan lan Bumbu kanggo Ayam Basil Wok:

  1. bahan:
  2. 1/2 ekor ayam kampung / ayam kampung (potong sesuai selera)
  3. 2 ikat kemangi, godhong suwèk
  4. 5 lembar lemon kefir, sacoro apik disigar
  5. 2 batang bawang bombay diiris kasar
  6. 2 godhong pandan, disigar kasar
  7. 1 godhong Iris godhong kunir
  8. 2 batang sereh, nyebar
  9. 1 tomat disigar kasar
  10. 1 linglang, njupuk banyu
  11. Jumlah uyah, gula lan lenga sayur-sayuran sing cukup
  12. Rempah-rempah kasar:
  13. 7 bawang
  14. 4 siung bawang putih
  15. 8 mrico abang kriting
  16. 10 cabe rawit abang lan ijo (opsional)
  17. 1 irisan jahe
  18. 1 cm kunyit

Langkah-langkah kanggo Masak Ayam Basil

  1. Wisuh pitik. Sprinkle karo jus lemon, supaya ngadeg + - 10 menit. Cuci maneh kanggo ngresiki lan disisihake.
  2. Tumis bumbu halus hingga harum, masukkan daun jeruk, daun pandan, daun kunyit dan serai. Nyampur uga lan nambah pitik, mangsa karo uyah lan gula, aduk nganti owah-owahan werna, pour banyu + - 1-2 cangkir, tutup karo tutup lan aduk sok-sok kanggo sing banyu seeps ing.
  3. Yen pitik wis mateng, tambahake irisan tomat, bawang bombay lan godhong kemangi, aduk rata, banjur atur rasa. Yen wis rampung, mateni geni lan wis rampung.

Matur nuwun kanggo nggunakake resep sing diwenehake dening tim kita. Muga-muga resep sederhana Ayam Wuku Kimanji ing ndhuwur bisa mbantu sampeyan nyiyapake panganan sing enak kanggo kulawarga / kanca utawa inspirasi sing pengin mlebu ing pawon. Muga-muga sampeyan bisa migunani lan seneng-seneng!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.