Langkah Mudah untuk Membuat Ayam woku kemanggi Anti Gagal

Wokou ayam alfalfa

Adakah anda sedang mencari Inspirasi Resepi Ayam Woku Semanggi, Mampukah Anda Menikmati Bahasa Yang Unik?, Langkah Mudah Membuat Ayam Anti Gagal Woku Semanggi sedang dicari oleh segelintir orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda adalah. Orang ramai menggunakan internet pada telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang imej model. Posted kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat resepi ayam Klee Woku yang betul-betul mencabar dan mudah untuk dibuat. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tawar dan bahkan tidak menyenangkan. Padahal ayam Klei Wuku yang lazat pastinya mempunyai rasa dan rasa yang menyelerakan.

Banyak perkara yang mempengaruhi kualiti rasa ayam Woku Kemanggi, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan yang paling segar hingga pemprosesan dan persembahan. Jangan risau jika anda ingin membuat ayam Klei Wuku yang sedap di mana-mana, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Di bawah adalah gambar ayam woku kemanggi yang boleh anda jadikan idea.

Baiklah kali ini kita cuba, ayuh, buat sendiri ayam Klei Wokou di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat ayam Klei Wokou dengan 19 bahan dan 6 langkah penyediaan. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Selamat petang...saya masih di rumah jemputan. Hari ini saya sediakan resepi sambal woku ayam dapuraluhkarawila dan ubah suai cara kerja ikut citarasa saya, terima kasih atas resepinya 👍 # pejuanggoldenapron2

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat kuali ayam alfalfa:

  1. separuh ayam
  2. 1 biji bawang
  3. 75 g (12 tomato besar)
  4. 1/4 sudu kecil serbuk cili
  5. 1 batang serai (brik)
  6. 4 daun salam
  7. 5 helai daun limau
  8. 1 tandan cengkih (dua tandan asli)
  9. Jumlah minyak yang betul
  10. 300 ml air mendidih
  11. 1 sudu teh sup cendawan (totol)
  12. rempah kisar
  13. 8 biji bawang
  14. 6 ulas bawang putih (4 ulas asalnya)
  15. 1 keping kunyit
  16. 1 hirisan halia
  17. 4 biji pecan
  18. 18 lada panas (3 asli)
  19. 5 lada cayenne (15 lada cayenne)

Cara membuat ayam Woku Kemanggi

  1. Sediakan semua bahan bersama ayam yang telah dibersihkan dan dicincang.
  2. Potong tomato dan bawang besar. Pilih daun selasih.
  3. Cincang halus rempah.
  4. Panaskan minyak untuk menumis rempah kisar, masukkan daun salam, daun limau dan serai hingga naik bau dan layu, kemudian masukkan air.
  5. Kemudian masukkan ayam, gula, garam, air rebusan cendawan, dan serbuk cili setelah mendidih dan masukkan tomato yang telah direbus tadi sehingga airnya menyusut.
  6. Kemudian masukkan bawang besar dan daun selasih untuk membetulkan rasa, dan apabila api padam bolehlah tutup dan sedia untuk dihidang.

Jalan mereka? Ia tidak mudah? Anda boleh membuat ayam Klei Wokou di rumah. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.