Resep Woku ayam dan putihan telur kemangi yang Lezat Sekali
Mencari inspirasi tentang cara membuat Kuali Ayam Protein Basil untuk rasa yang unik? Cara membuat ayam wuku-basil putih telur kini menjadi sangat popular di kalangan sesetengah orang kecuali seorang. kawan. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon mereka untuk mencari maklumat tentang imej untuk inspirasi. Ö‡ Kali ini saya akan kongsikan master class memasak kuali ayam Ö‡ resepi putih telur dengan selasih, sedap, susah nak sediakan Ö‡ sangat mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tawar, malah tidak menyenangkan. Rasa mata ayam dan putih telur dengan selasih sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera.
Terdapat beberapa perkara yang lebih kurang mempengaruhi rasa mata ayam Ö‡ putih telur dengan selasih, dari jenis bahan, dari pilihan bahan segar hingga penyediaan dan hidangan. Jangan risau jika anda ingin membuat Chicken Eye yang lazat Ö‡ dengan Putih Telur dan Basil di mana sahaja anda berada, kerana jika anda sudah tahu helah ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang unik. Berikut adalah imej sayap ayam dengan putih telur dan selasih untuk digunakan sebagai inspirasi.
Nah, cuba kali ini, masak di rumah Mata ayam Ö‡ putih telur dengan selasih. Secara mudahnya, hidangan ini boleh memberi manfaat untuk menjaga kesihatan tubuh badan kita. Anda boleh memasak kuali ayam Ö‡ putih telur dengan selasih dengan 23 bahan berbeza Ö‡ pada 11 tahap memasak. Bagaimana untuk menyediakan hidangan?
Pada waktu pagi, semasa membeli-belah di Vegetable Adek, selasih disediakan mengikut resipi ini. Semoga berjaya :)
Baca Juga
Bahan-bahan untuk membuat kuali ayam Ö‡ putih telur selasih Ö‡ rempah ratus.
- Bahan:
- 1/4 ekor ayam (saya ada dada)
- 3 kotak putih telur
- selasih
- 1/4 biji bawang
- 1 mentol/cengkih
- 1 biji serai
- 2 daun salam
- 4 helai daun limau purut
- gula Melaka
- Masukkan rempah ratus
- garam:
- buah tomato
- cuba air
- santan (saya guna 1 tin santan segera)
- Rempah halus.
- 5 mentol
- 2 ulas bawang putih
- 3 biji hazelnut
- 2 keping lada cayenne (secukup rasa)
- 3 biji cili merah kerinting
- 1 kunyit
- Lengkuas (boleh dicincang/kukus)
Cara membuat Kuali Putih Telur Basil Ayam
- Selepas memasak ayam Õ°Õ¥Õ¿Õ¸ Potong protein menjadi kiub dan masak ayam
- Basuh, cincang daun salam, daun limau purut, serai, bawang besar dan cincang halus bawang besar.
- Basuh dan potong rempah
- Sediakan gula merah, santan, selasih tulen dan air yang banyak.
- Minyak Masak Õ¿Õ¡Ö„ Panaskan rempah bersama gula merah, selofan, serai, daun salam, daun limau purut, kemudian masukkan bawang besar/lombon. Bakar hingga naik bau.
- Masukkan putih telur, daging kisar dan air secukupnya. Masukkan rempah Ö‡ garam secukup rasa. Didih.
- Selepas masak masukkan santan.
- Selepas mendidih santan, masukkan tomato.
- Masukkan daun selasih, kemudian kacau.
- Didihkan, kemudian sesuaikan rasa
- Selesai, makanan sedia untuk dihidangkan.
Seberapa ringan mereka? Cara membuat Kuali Ayam Ö‡ Putih telur dengan selasih yang boleh anda buat di rumah. Semoga berjaya Ö‡ Selamat mencuba!