Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam Woku Kemangi Sederhana yang Menggugah Selera

Ayam ringan dengan mata selasih

Adakah anda sedang mencari inspirasi tentang cara memasak ayam Woku dengan selasih dengan cara yang mudah dan lazat? Pada masa lalu, orang menggunakan internet pada telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat imej untuk mendapatkan idea. Kali ini saya akan kongsikan panduan cara ikuti langkah mudah untuk memasak Ayam Vuko Basil yang sedap supaya tidak susah dan susah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah tidak sedap dipandang. Manakala Ayam Basil Wuko yang ringkas tetapi lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang akan membangkitkan selera.

Terdapat banyak perkara yang lebih kurang mempengaruhi rasa ayam Vuko Kimanji yang ringkas, daripada jenis bahan dan pilihan bahan segar sehinggalah kepada cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin memasak Ayam Basil Wokou yang lazat di mana-mana sahaja, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar mata ayam asas dengan selasih untuk digunakan sebagai contoh.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk ayam Vuko Kimangi ringkas ini ialah 3-4 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk diberikan kepada anda dan orang tersayang.

Selain itu, masa memasak Ayam Basil Woku Simple adalah lebih kurang satu jam.

Baca Juga

Nah, kali ini kita akan mencubanya, tukarkan hidangan ringkas ini dengan Woku Chicken Basil sendiri di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah hidangan ini boleh menjadi baik untuk kesihatan badan anda dan keluarga anda. Anda boleh memasak ayam woco basil mudah ini dengan 20 bahan dan 7 tahap memasak. Berikut adalah peringkat-peringkat memasak.

Resipi ini telah dirumus semula oleh Chef Divina. Memang sedap dan sangat wangi dalam penyediaannya. Terdapat banyak bahan, tetapi ia berbaloi. Kebankrapan selamat. Sedap dimakan dengan nasi panas begini. Tahap ketajaman juga boleh dilaraskan mengikut citarasa. Ini memang sangat bagus.

Bahan-bahan dan Rempah-rempah untuk Ayam Basil Woko yang Mudah:

  1. Rempah kecil:
  2. 3 batang limau, dihiris
  3. 5 ulas bawang putih
  4. 12 biji bawang merah
  5. 3 cm halia
  6. 5 cm kunyit
  7. 4 biji lada merah (boleh lebih atau kurang)
  8. 6 keping lada cayenne (boleh lebih atau kurang)
  9. 2 biji hazelnut
  10. Bahan-bahan untuk menggoreng cepat
  11. 12 ketul ayam
  12. 2 batang limau, dihiris
  13. 15 helai daun limau
  14. 1 biji tomato dipotong menjadi kepingan
  15. 4 mentol dicincang
  16. 250 g daun selasih
  17. 400 ml air
  18. 1 biji lemon
  19. Gula, lada sulah, rebusan cendawan / ayam
  20. minyak sayuran

Cara memasak ayam Vuko basil

  1. Campurkan rempah kisar dalam pengisar. Kacau hingga sebati. Jika anda tidak mempunyai pengisar, pukul ia dan ia tidak akan sesedap.
  2. Panaskan kuali dan masukkan minyak. Tumiskan lada sulah, serai, dan daun limau purut hingga masak dan naik bau.
  3. Masukkan tomato. Kacau hingga layu.
  4. Masukkan ayam. Gaul sebati.
  5. tambah air. Masukkan garam, gula dan air rebusan/perasa
  6. Bila dah masak masukkan bawang besar, selasih dan perahan limau nipis. Gaul rata dan tunggu sebentar.
  7. Mata ayam sedia untuk dihidangkan.

Terima kasih kerana membaca resipi yang dibentangkan di sini. Kami berharap resipi ayam mudah dengan Woku Basil di atas akan membantu anda memasak hidangan lazat untuk keluarga / rakan-rakan atau memberi inspirasi kepada anda untuk menjual produk. Semoga berjaya!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.