Resep Ayam woku kemangi yang Lezat Sekali

Ayam Goreng dengan Basil

Adakah anda masih mencari idea resipi unik untuk ayam kuali selasih yang lazat? Masyarakat hari ini sudah biasa menggunakan internet pada gajet mereka untuk memaparkan data imej yang boleh dijadikan idea. Kali ini saya akan tunjukkan langkah-langkah mudah untuk menyediakan ayam di Al Ain dengan selasih. Bukan susah nak masak sedap, tapi bukan senang juga. Jika disalahgunakan, hasilnya pada dasarnya tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Walau bagaimanapun, ayam tumis yang lazat dengan selasih harus berbau dan rasanya menyelerakan.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa ayam wuku selasih, pertama dari jenis bahan, kemudian memilih bahan yang paling segar, hingga cara ia diproses dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat ayam tumis selasih yang sedap di rumah, jangan risau kerana jika anda sudah tahu caranya, masakan ini boleh bertukar menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar Ayam Goreng Kemangi yang boleh anda jadikan idea.

Penggoreng Ayam Basil boleh memasak sehingga 3 hidangan. Jadi pastikan bahagian itu cukup untuk memberi diri anda dan orang tersayang.

Selain itu, masa yang diperlukan untuk memasak ayam kuali basil adalah kira-kira 30 minit.

Baca Juga

Nah, kali ini, mari kita cuba, jom, buat ayam tumis selasih di rumah. Memastikan bahan-bahan mudah, makanan ini boleh memberi manfaat dalam menjaga kesihatan badan kita. Anda boleh menyediakan Ayam Wok Basil dengan 22 bahan dan 4 langkah memasak. Cara memasak makanan.

Saya sebenarnya suka selasih bila dah cuba, memang sedap, tapi saya guna basil banyak

Bahan-bahan dan Perasa untuk Ayam dengan Basil:

  1. 3 ketul ayam
  2. Rempah-rempah yang hebat:
  3. 6 biji bawang merah
  4. 2 ulas bawang putih
  5. 1 keping kunyit
  6. 2 gigitan
  7. 6 biji lada
  8. 5 biji lada jawa
  9. 1 bahagian halia
  10. Sepotong lengkuas
  11. Sedikit minyak untuk mencampurkan rempah ratus
  12. Rempah-rempah lain:
  13. 1 biji lemon (dihiris)
  14. 4 daun salam
  15. 3 helai daun oren (koyak)
  16. selasih
  17. garam
  18. lada
  19. kapur
  20. gula
  21. Masaka
  22. sos tiram

Cara memasak jagung dengan selasih

  1. Bersihkan ayam, masukkan secubit garam dan limau nipis, biarkan seketika dan kemudian goreng hingga sederhana masak.
  2. Semasa ayam dibakar, campurkan semua rempah halus dengan sedikit minyak.
  3. Tumis hingga bahan perasa siap, kemudian masukkan air, daun salam, serai, daun oren, garam, gula, minyak masak, sos tiram dan tunggu air rebusan ayam meresap.
  4. Apabila ayam telah mengurangkan lebihan air, masukkan daun selasih. Rasa, hidangkan dan nikmati.

Bagaimana keadaannya? bukankah mudah? Inilah cara membuat ayam basil tumis buatan sendiri. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.