Langkah Mudah untuk Membuat Ayam Woku, Lezat

Ayam Oku

Anda masih mencari inspirasi untuk resipi ayam kuali yang hebat, yang sangat lazat. Resepi ayam kuali memang sedap, kali ini ada orang sekeliling kita yang tercari-cari, mungkin kawan mereka. Pengguna internet sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh dijadikan idea. Dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat ayam oak yang sedap, nak buat susah sangat Ö‡ senang. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan membosankan dan secara amnya tidak menyenangkan. Sebenarnya, ayam oak manis sepatutnya mempunyai bau dan rasa yang boleh memenuhi selera anda.

Banyak faktor mempengaruhi bau ayam oak, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar Ö‡ cara penyediaan Ö‡ untuk dihidangkan. Jika anda ingin membuat Ayam Ayam Homemade di rumah, anda tidak perlu risau, jika anda tahu teknik ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Seterusnya ialah gambar ayam Woku yang boleh anda jadikan inspirasi.

Okay, kali ni kita cuba buat ayam Voku sendiri di rumah. Perlu diingat bahawa hidangan ini boleh menyihatkan seisi keluarga. Anda boleh membuat ayam menggunakan 21 bahan dalam 6 langkah. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan.

Hanya buku nota di luar rumah. Tetapi Penzi telah makan ayam untuk tunggangan sejak pagi. Akhirnya DIY.

Baca Juga

Bahan-bahan Õ¸Ö‚Õ¶Ö„ Rempah-rempah yang digunakan untuk membuat ayam berjalan-jalan.

  1. Bahan asas.
  2. 1/2 ekor ayam
  3. 1 tandan selasih
  4. 1 tomato sederhana (potong kecil)
  5. Dalam minyak goreng
  6. 10 biji lada merah hijau
  7. Untuk merasai air
  8. Sos serbuk larut
  9. gula
  10. garam:
  11. Bau:
  12. 1 biji limau nipis Batabg
  13. 4 helai daun oren
  14. Rempah yang hebat.
  15. 8 juruterbang
  16. 2 ulas bawang putih
  17. 8 biji lada merah (pedas)
  18. 1 hur
  19. Jimat 2 cm
  20. Kunyit secukupnya (saya guna serbuk kunyit)
  21. 1/2 sudu kecil lada sulah (secukup rasa)

Langkah-langkah memasak Chicken Walk:

  1. Kupas labu, parut dan perahkan jusnya. Potong rempah dan asingkan.
  2. Tumis rempah dalam minyak hingga naik bau dan samak, kemudian masukkan serai dan daun oren.
  3. Kacau sedikit, kemudian masukkan ayam, teruskan kacau sehingga ayam bertukar warna.
  4. Masukkan air (jangan tambah terlalu banyak kerana ayam akan meninggalkan air), gula, garam, rempah ratus Ö‡ Serbuk infusi larut.
  5. + - Masak selama 5 minit, kemudian tomato cincang halus, lada hijau keseluruhan. Rasa Ö‡ masak + - 10 minit.
  6. Akhir sekali masukkan basil, gaul rata lagi. Bila selasih sedikit kering dan air sedikit sejat bermakna ayam sudah sedia untuk dihidangkan.

Bagaimana mereka? Ia mudah, bukan? Inilah cara membuat ayam kuali yang boleh anda buat di rumah. Cuba lebih baik.

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.