Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam Woku Anti Gagal

mata ayam

Mencari ilham Bagaimana cara memasak woku ayam dengan cara yang mudah, sedap dan istimewa?, Cara memasak woku ayam dengan cara yang mudah, Perfect kini dicari oleh ramai pengguna di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka adalah kawan. Ibu-ibu baru sangat terbiasa menggunakan internet pada gajet mereka untuk melihat kefahaman. dan kali ini saya akan kongsikan panduan memasak resepi ayam Woku yang sukar untuk disediakan kerana ianya sangat mudah. Jika tidak dikendalikan dengan betul, hasilnya akan menjadi ringan dan secara amnya tidak menyenangkan. Sebenarnya woku ayam yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda lidah kita.

Beberapa faktor mempengaruhi rasa Woku Ayam: pertama dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan segar, dari cara pemprosesan dan penyajian. Anda tidak perlu risau jika anda ingin memasak mata ayam yang sedap di rumah, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Berikut adalah gambar berkaitan Woku Ayam yang boleh anda jadikan idea.

Bilangan bahagian yang boleh dihidangkan untuk menyediakan kuali ayam ialah 4 orang. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk berkhidmat kepada anda dan orang tersayang.

Berikut ialah beberapa petua dan petua yang berguna untuk membuat tumis ayam sedia untuk dimakan. Anda boleh menyediakan Chicken Woku dengan 15 bahan dan 6 langkah. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Baca Juga

Belajar masak masakan Indonesia Di restoran sedap kata suami Saya dan suami tak suka sangat pedas, kalau nak pedas tambah cengkih.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Kuali Ayam:

  1. 1 ekor ayam kampung, untuk 12 keping
  2. 1 beg daun selasih
  3. 2 biji cili hijau, potong serong
  4. 1 biji tomato, potong dadu sederhana
  5. 2 batang limau, dihiris
  6. 2 biji lengkuas, heprek
  7. 4 daun salam
  8. 4 helai daun limau purut
  9. spesies yang menakjubkan
  10. 8 biji bawang merah
  11. 6 ulas bawang putih
  12. 1 lada merah
  13. 4 keping halia
  14. 2 biji kunyit
  15. 4 biji hazelnut (dipanggang)

Cara memasak mata ayam

  1. Tumis rempah kisar dengan sedikit minyak bersama cili hijau, tomato, serai, lengkuas, daun limau dan lemak babi sehingga naik bau dan lembut.
  2. Masukkan ayam dan air secukupnya ke dalam periuk
  3. Masak mengikut peraturan setiap kuali
  4. Letakkan dalam kuali, biarkan mendidih dan kemudian masukkan selasih
  5. Sesuaikan rasa dengan garam, gula, lada sulah
  6. Didihkan sehingga air surut, kemudian hidangkan bersama nasi panas

Bagaimana? 'atau apa? Mudah, kan? Begini cara memasak Chicken Woku di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat maju jaya!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.