Resep Ayam woku kemangi Anti Gagal

Vasily Vuk Vuk

Isih golek inspirasi kanggo resep Chicken Eye vs Basil sing unik? Cara Nggawe Ayam Wuko Kemangi Sejatine saiki nggoleki akeh kanca ing sekitar kita, bisa uga salah siji saka sampeyan. Contone, ibu-ibu enom nggunakake Internet ing ponsel kanggo ndeleng informasi foto. Nah, wektu iki aku bakal nuduhake kelas master babagan cara masak basil nalika nolak masak ora angel banget, nanging uga angel. Kanthi perawatan sing ora bener, asil bakal ora nyenengake lan, minangka aturan, ora nyenengake. Sejatine, pitik wajan kemangi sing enak iki mesthine duwe rasa lan rasa sing bisa nambah napsu.

Kathah bab ingkang ndadosaken kualitas kemangi Ayam Wuku, wiwit saking jinis bahanipun lajeng pilihan bahan ingkang seger ngantos cara dipunolah saha dipunsajiaken. Ora usah kuwatir yen pengin nggawe Wokou Ayam Kemangi sing enak ing omah, amarga yen sampeyan wis ngerti trik kasebut, panganan iki bisa dadi panganan khas. Ing ngisor iki ana gambar sing ana gandhengane karo Basil Ayam Mripat sing bisa digunakake minangka inspirasi.

Kene sawetara tips lan trik praktis kanggo nggawe Basil Wok Chicken. Sampeyan bisa nggawe pitik kemangi wokou kanthi 19 jinis bahan lan 5 langkah masak. Punika langkah-langkah masak.

Baca Juga

Bahan lan rempah-rempah kanggo Basil Chicken Woko:

  1. 1/2 ekor ayam kampung, potong sesuai selera (gunakan ayam kampung)
  2. 1 lemon, disiram banyu
  3. 2 ikat kemangi, pilih godhong
  4. 3 godhong jeruk, mbuwang bolongan
  5. 1 godhong pandan, diiris-iris banjur dibentuk dadi simpul
  6. 1 godhong kunir, diiris alus
  7. 2 batang linglang, geprek lan simpul dasi
  8. 1 tomat, Cut menyang kothak
  9. 2 bawang, dipotong dadi irisan kandel
  10. Galangal, Jabrik
  11. Seneng uyah, gula lan mentega (bisa ditambah jus jamur)
  12. Rempah-rempah cilik:
  13. 7 umbel
  14. 4 siung bawang putih
  15. 8 mrico abang kriting
  16. 2 hazelnut panggang
  17. 10 cayenne peppers (opsional)
  18. 1 irisan jahe
  19. 1 irisan kunir

Langkah-langkah Nyiapake Mripat Ayam Basil

  1. Cuci pitik, lebokake jus lemon lan uyah lan ninggalake nganti 10 menit. Cuci maneh kanggo ngresiki, disisihake
  2. Panaskan lenga ing wajan lan tambahake rempah-rempah sing disigar sacoro apik kanggo aroma. Tambah tomat, lengkuas, godhong jeruk, kunir, godhong sereh lan pandan. nglakoake kanthi bener
  3. Tambah fillet pitik lan gosok karo uyah, gula lan jus jamur. Atiku nganti malih werna lan nambahi bumbu pitik.
  4. Tambah 2 cangkir banyu, tutup. Aduk sok-sok kanggo nyampur ing rempah-rempah.
  5. Yen banyu wis nguap, tambahake bawang lan godhong kemangi. Nyampur kanthi cepet, coba. Nalika umpan munggah, mateni kompor. ngawula

Matur nuwun kanggo maca resep tim kita. Muga-muga resep kemangi mata ayam sing prasaja ing ndhuwur bisa mbantu sampeyan masak panganan sing enak kanggo kulawarga / kanca, uga bisa menehi inspirasi kanggo adol panganan. Good luck ing gaweyan!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.