Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ayam Woku Anti Gagal

jagung

Mencari inspirasi Cara memasak woku ayam mudah, sangat sedap dan unik. Betapa mudahnya untuk membuat jagung sempurna sekarang sedang mencari pengguna di sekeliling kita mungkin salah seorang daripada mereka kawan saya. Ibu muda benar-benar belajar menggunakan internet pada peranti mereka untuk mendapatkan maklumat visual. dan kali ini saya akan kongsikan tutorial cara memasak ayam kuali. Resipi untuk menggembirakan lidah anda, ia sangat sukar dan mudah dibuat. Jika tidak dirawat dengan betul, hasilnya akan menjadi kusam dan tidak selesa. Sebenarnya ayam goreng tumis yang baik sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.

Kualiti ayam kuali dipengaruhi oleh beberapa faktor, pertama sekali jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, dan cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat jagung yang lazat di rumah kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi lebih istimewa. Di bawah adalah gambar berkaitan ayam woku yang boleh anda gunakan sebagai idea.

Untuk penyediaan ayam kuali, jumlah hidangan adalah untuk 4 orang. Jadi pastikan dos ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna untuk menyediakan jagung. Anda boleh menyediakan Ayam Woku dengan 15 jenis bahan dan 6 langkah pengeluaran. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Baca Juga

Belajar masak indonesia 👩‍🍳 Restoran dah sedap sangat kata suami🌶 Saya dan suami tak suka pedas sangat, kalau nak pedas tambah cengkih🌶

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat kuali ayam:

  1. 1 ayam kampung, 12 biji.
  2. 1 paket daun selasih
  3. 2 biji cili hijau, dihiris serong
  4. 1 biji tomato dipotong empat segi sederhana
  5. 2 batang serai, dihiris
  6. 2 bahagian lengkuas, Cheprek
  7. 4 daun salam
  8. 4 helai daun oren
  9. rempah kecil
  10. 8 biji bawang merah
  11. 6 ulas bawang putih
  12. 1 biji cili merah
  13. 4 keping halia
  14. 2 biji kunyit
  15. 4 biji hazelnut (dipanggang)

Cara memasak jagung

  1. Tumiskan rempah halus bersama cili hijau, tomato, serai, lengkuas, daun oren dan salami dalam sedikit minyak hingga naik bau dan lembut.
  2. Masukkan Presto ke dalam periuk bersama ayam dan air secukupnya.
  3. Masak mengikut peraturan setiap kuali
  4. Letakkan dalam kuali, biarkan mendidih, kemudian masukkan basil.
  5. Pembetulan rasa dengan garam, gula, lada
  6. Teruskan masak sehingga air sejat, kemudian hidangkan bersama nasi panas.

Seperti: Bukankah ia mudah? Cara membuat kuali ayam boleh anda buat di rumah. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.