Resep Woku ayam dan putihan telur kemangi yang Lezat Sekali

Putih telur ayam dan selasih tiram

Anda sedang mencari inspirasi. Bagaimana untuk membuat putih telur ayam dan walnut selasih dengan rasa yang unik? Cara membuat putih telur ayam dan selasih dalam ketuhar. Pengguna internet sudah biasa mencari maklumat tentang imej yang mereka jadikan sebagai motivasi untuk menggunakan internet mudah alih. Dan sementara itu, izinkan saya berkongsi dengan anda resipi untuk membuat putih telur ayam basil yang paling lazat dan mudah disediakan. Dengan pemprosesan yang lemah, hasilnya akan menjadi licin dan tawar. Putih telur, kari ayam dan selasih wangi sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh memenuhi selera anda.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa ayam dan putih telur, daripada rasa selasih, jenis bahan, pilihan bahan segar, cara memasak dan dihidangkan. Anda tidak perlu risau tentang dada ayam manis dan kenari untuk bekerja dengan selasih, kerana jika anda tahu helahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang baik. Di bawah adalah gambar ayam dan putih telur berjalan kaki dari Basil yang boleh anda gunakan sebagai inspirasi.

Nah, kali ini kami cuba membuat ayam, walnut ayam dan putih telur selasih di rumah. Mudahkan sahaja, makanan ini boleh berguna untuk menyihatkan badan. Ayam Putih dan Basil Waka boleh disediakan dengan 23 bahan dan 11 langkah memasak. Inilah cara untuk menyediakan makanan.

Saya membeli sayur pada waktu pagi, kakak saya, Basil, dan resipi di sini. selamat mencuba :)

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk memasak ayam wokou dengan selasih putih:

  1. Kejatuhan input-
  2. 1/4 ekor ayam (saya ada putih)
  3. 3 bungkus putih telur
  4. selasih
  5. 1/4 biji bawang
  6. 1 biji bawang merah/ulas
  7. 1 biji lemon
  8. 2 helai daun rumpai laut
  9. 4 helai daun oren
  10. Gula benzoin
  11. rempah ratus
  12. garam
  13. tomato
  14. Cuba air
  15. Santan (saya ada 1 tin santan cepat)
  16. Rempah yang baik;
  17. 5 Petua
  18. 2 ulas bawang putih
  19. 3 biji kenari
  20. 2 lada cayenne (secukup rasa)
  21. 3 keluk lada merah
  22. 1 kunyit
  23. Lengkuas (boleh dipotong / diludah)

Cara memasak putih telur ayam dan selasih

  1. Apabila ayam sudah siap, rebus dan potong putih telur menjadi kiub.
  2. Basuh daun birch, daun oren, pasta lemon, bawang cincang dan bawang hijau.
  3. Basuh, kisar dan kisar rempah
  4. Sediakan gula benzoin, santan, selasih tulen dan air yang sesuai.
  5. Panaskan minyak sayuran dan masukkan sedikit gula halus, bawang besar, kulit limau, daun salam dan kulit oren, kemudian bawang besar/lentil. Bakar sehingga naik bau.
  6. Masukkan putih telur dan ayam kisar dan masukkan air. Masukkan rempah dan garam secukupnya. Untuk didihkan.
  7. Selepas mendidih masukkan santan.
  8. Selepas santan mendidih, masukkan tomato.
  9. Masukkan daun selasih, kemudian kacau.
  10. Biarkan adunan mendidih, kemudian sesuaikan rasa
  11. Selesai, anda boleh menghidangkan makanan.

Bagaimana mereka? Mudah dibaca? Wokou ayam dan putih telur ini boleh dibuat di rumah dengan selasih. Saya harap anda mendapati ini berguna dan bergembira

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.